Glen Odgaard

Glen Odgaard

Jurist, adm. direktør, bestyrelsesmedlem

21 42 55 52

GLOBE

Branche-erfaring:
Service, Sport- og Underholdning, Rådgivning

Kompetencer:
Gennemslagskraft
Bestyrelseserfaring
Strategi
International erfaring
Kommunikation

Region:
Hovedstaden

Branchekendskab
  • Service
  • Sport- og Underholdning
  • Rådgivning
Det motiverer mig
“Strategi, organisation og ledelse”
Erhvervserfaring

Bestyrelseskompetencer
  • Gennemslagskraft
  • Bestyrelseserfaring
  • Strategi
  • International erfaring
  • Kommunikation
Erfaringer med bestyrelsesarbejde

Publikationer
Uddannelse

Netværk
Andet

Jeg er en meget vidende person, der hele tiden opsøger ny viden og interessante uddannelser. Foruden en kandidatgrad i jura har jeg taget en bestyrelsesuddannelse  på INSEAD og en masteruddannelse i retsøkonomi. For at udvide min horisont har  jeg også taget et kursus om religion og kultur på Woolf Institute ved Cambridge Universitet foruden historie historie på Åbent Universitet. Desuden har jeg
vundet det danske mesterskab i quiz for hold og været rekordholder i quizprogrammet1 mod 100 på TV3.

Som type er jeg ærlig, analytisk og selvstændigt tænkende. Jeg er dygtig til at lede en
proces, der involverer andre uden at miste overblik og fokus på langsigtede mål.

Som mangeårigt medlem af Venstre og som tidligere medlem af VU´s landsstyrelse har jeg arbejdet sammen med flere tidligere og nuværende ministre og folketingsmedlemmer, undervist, holdt taler og møder både i Danmark og  udlandet. Herunder kan nævnes, at jeg i forbindelse med de østeuropæiske landes  optagelse i EU var ansvarlig for afholdelsen af konferencer i Bulgarien og  Albanien med temaer om EU finansieret af Udenrigsministeriet.

Som mangeårigt medlem af Mensa og indehaver af flere forskellige tillidsposter er  jeg vant til at lede og undervise højt begavede mennesker fra de bedste universiteter i verden og løse komplekse problemer. I den forbindelse kan nævnes, at jeg på eget initiativ påtog mig at være ansvarlig for udarbejdelsen  af et nyt sæt vedtægter for Mensa Danmark, og at jeg i en alder af blot 29 år  blev den første dansker, der blev udnævnt som formand for Mensa Internationals Valgkomité. Begge opgaver blev løst yderst tilfredsstillende trods vanskelige
forhold.

I de senere år er der blevet sat større fokus på bestyrelser. For mig må det at sidde i en  bestyrelse aldrig være en retrætepost, med det formål at hygge sig med gamle venner eller familiemedlemmer. En bestyrelsespost er en alvorlig sag, hvor man må være sit ansvar bevidst.

En god bestyrelse bør bestå af personer med forskellige evner og erfaring, så man  tilsammen kan bidrage til en positiv strategisk udvikling til gavn for virksomheden. Via min baggrund inden for både ledelse, jura, økonomi, historie og kommunikation har jeg dokumenteret, at jeg har en stor viden inden for mange forskellige fagområder. Min evne til at forstå forskellige synspunkter og fagområder gør, at jeg kan bidrage med de nødvendige saglige og varierede vinkler til gavn for helheden 

Hvordan vælger du din bestyrelseskandidat?

Specifikt branchekendskab

For nogle virksomheder er det vigtigt at have en advokat i bestyrelsen, som har erfaring inden for deres branche. Brug rullegardinet til at finde advokater, som kender netop din branche.

Almene bestyrelses-kompetencer

Andre virksomheder har mere behov for særlige kompetencer, som måske ikke er dækket tilstrækkeligt i bestyrelsen i dag. Du kan søge advokater med erfaring og kompetencer inden for ni forskellige områder.

Hvordan får du den perfekte bestyrelse?

Den perfekte bestyrelse består af mennesker med lige præcis den kombination af erfaring og viden, virksomheden har brug for. Brug guiden til at finde ud af hvilke kompetencer, du skal gå efter.

Guide til sammensætning af bestyrelse